Ćwiartki z kurczaka pieczone z syropem agrestowym na ostro

Ćwiartki z kurczaka pieczone z syropem agrestowym na ostro

Syrop agrestowy doskonale nadaje się jako dodatek do pieczenia mięs

Co potrzeba:

  • 4 ćwiartki z kurczaka,
  • 3 łyżki przyprawy typu Kucharek,
  • 2 łyżeczki chili w proszku,
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego,
  • 1/2 szklanki syropu z agrestu

Wykonanie:

Przyprawy mieszamy dokładnie w miseczce i obficie posypujemy z każdej strony umyte ćwiartki z kurczaka. Kurczaka układamy na małej blaszce i polewamy delikatnie syropem z agrestu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170°C i pieczemy 30 minut na termoobiegu. Po tym czasie odwracamy kurczaka i pieczemy jeszcze 10 minut. Syrop tworzy przepyszną glazurę.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *