Roladki z piersi kurczaka z masłem i natką pietruszki

Roladki z piersi kurczaka z masłem i natką pietruszki

Co potrzeba:

  • 4 piersi z kurczaka,
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 4 plasterki zimnego masła o grubości 0,5 cm,
  • 3 ząbki czosnku
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Piersi  rozbijamy na dość cienkie kotlety, dokładnie nacieramy z jednej strony czosnkiem przepuszczonym przez praskę, solą i pieprzem. Na środku każdego kotleta układamy po plasterku masła i łyżce pietruszki, zawijamy ciasno, panierujemy w jajku, bułce tartej i układamy na patelni z nagrzanym olejem miejscem łączenia roladki do spodu. Smażymy na średnim płomieniu z każdej strony na złoty kolor.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.