Łatwy przepis na bułki drożdżowe z pieczarkami
- By : BulkazChlebem.pl
- Category : Kulinaria
Kto nie kocha drożdżowych bułeczek? Cóż, myślę, że każdy uwielbia ciepłe i pyszne bułeczki. Istnieje wiele odmian bułek drożdżowych, ale te z grzybami są naprawdę smaczne.
Składniki:
Do przygotowania ciasta:
Mąka pszenna pełnoziarnista: 2 szklanki
Sól: 1/2 łyżeczki
Masło: 1 filiżanka
Grzyby: 1 filiżanka
Drożdże: 1/2 łyżki
Miód: 1/2 szklanki
Sok z cytryny: 2 łyżki
Jajka: 1 jajko
Nadzienie:
Masło: 1/2 szklanki
Oliwa z oliwek: 1 łyżka
Cebula: 1 filiżanka
Ząbki czosnku: 3-4
Proszek do pieczenia: 1 łyżka
Mleko: 1 filiżanka
Cukier: 1 łyżka
Imbir: 1/2 łyżeczki
Sól: 1/4 łyżeczki
Papryka: 1/2 łyżeczki
Olej roślinny: 1/2 szklanki
Pietruszka: 1/4 szklanki
Sposób przygotowania:
Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce.
Teraz dodaj jajka i dobrze wymieszaj.
Zrób z ciasta bułeczki, formując małe kulki i rozwałkowując je.
Posmaruj ciasto masłem i odłóż na bok.
Dodaj do ciasta grzyby, sól i paprykę.
Zwiń ciasto w rulon i odstaw na 30 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Rozwałkuj ciasto i rozłóż je na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Teraz pokrój bułki w pożądany kształt i piecz je przez 15-20 minut.
Wyjmij bułki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Posmarować bułeczki masłem i posypać cukrem.
Udekorować natką pietruszki.
Wnioski:
Najlepszą rzeczą w tym przepisie jest to, że możesz go przygotować według własnego uznania. Możesz zrobić bułeczki z dowolnym farszem lub po prostu zwykłe bułeczki. Dodałam również kilka prostych i skutecznych wskazówek, aby ułatwić Ci to zadanie. Nie czekaj więc i przygotuj te bułeczki z grzybami.