Najlepszy przepis na tartę z ciasta francuskiego

Kulinaria

Jakie jest najsmaczniejsze ciasto na świecie? Nie wiem, ale z pewnością jest to ciasto francuskie. Jest to jeden z najprostszych przepisów do przygotowania i cieszy się sporą popularnością wśród miłośników ciast.

Ta tarta z ciasta francuskiego to jeden z najlepszych deserów, jakie można znaleźć gdziekolwiek. Jest to zdrowy deser, a składniki są dość proste do wykonania.

Zacznijmy więc przygotowywać to ciasto.

Składniki:

Mąka uniwersalna 1 filiżanka

Sól ½ łyżeczki

Olej kokosowy ¼ filiżanki

Mleko 2 filiżanki

Jajko 1

Masło 1 filiżanka

Skrót roślinny 2 łyżeczki

Metoda:

Wymieszaj mąkę i sól w misce, a następnie dodaj masło, olej kokosowy, mleko i jajko. Mieszaj, aż ciasto stanie się gładkie i dobrze połączone.

Zbierz ciasto w kulę i włóż do lodówki na 30 minut.

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita, a następnie rozwałkuj ciasto na duży okrąg na blacie.

Teraz trzeba będzie pokroić okrąg na 9 równych części. Możesz użyć do tego celu noża do pizzy lub pokroić je nożem.

Na spodzie ciasta rozsmaruj skrót i masło.

Weź brzegi ciasta i złóż je do góry, a następnie zaklej brzegi palcem.

Wytnij z ciasta kółka, a następnie przenieś tartę na blachę do pieczenia.

Polej tartę pozostałym mlekiem, a następnie piecz ją przez 20-25 minut lub do momentu, gdy nabierze złotobrązowego koloru.

Wyjmij tartę i umieść ją na drucianym stojaku, aby całkowicie ostygła.

Wnioski:

Ten przepis na tartę z ciasta francuskiego jest najlepszym deserem, jaki kiedykolwiek można znaleźć na rynku. Jeśli szukasz deseru, który jest sycący i pyszny, to jest to najlepszy przepis dla Ciebie. Mam nadzieję, że przepis Ci się spodobał i na pewno go wypróbujesz.

 

Kulinaria
Przepis na mleczne bułeczki

Jeśli marzą Ci się pyszne domowe bułeczki na weekendowe śniadanie, to ten przepis świetnie się w tej roli sprawdzi. Na mleczne bułeczki przepis to istne mistrzostwo świata. Wychodzą one mięciutkie, delikatne w smaku oraz pięknie się kroją. A do tego tak pięknie pachną i przede wszystkim – cieplutkie smakują najlepiej! …

Kulinaria
Chleb żytni na zakwasie

Chleb –  wielu osobom, a zwłaszcza tym z nieco starszych pokoleń kojarzy się w wielu przypadkach z dzieciństwem. Do dzisiaj wielu z nas z sentymentem wspomina aromat świeżego chleba, który podjadany był często nawet w drodze do domu. Dzisiaj ciężko znaleźć chleb, który nie zawiera chemii, ma idealnie chrupiącą skórkę, …

Kulinaria
Domowe bułki do hamburgerów

Domowe hamburgery – kto ich nie lubi? A jeśli już domowe hamburgery, to koniecznie z domowymi bułkami. Poniżej szybki przepis na bułki do hamburgerów. Bułeczki pieczone z tego przepisu mozna również wykorzystać jako kanapki. Są pyszne i długo pozostają świeże. Ciasto na bułki jest elastyczne i dobrze sie z nim …