Policzki wieprzowe pieczone z czosnkiem i tymiankiem

Policzki wieprzowe pieczone z czosnkiem i tymiankiem

Mięciutkie, delikatne, aromatyczne. Myślę, że wystarczą te trzy słowa na określenie tego pysznego dania

Co potrzeba:

  • 1 kg policzków wieprzowych,
  • 4 łyżki oleju,
  • 4 duże ząbki czosnku w łupinkach,
  • 10 szt. gałązek tymianku,
  • 1 liść laurowy,
  • oregano,
  • sól,
  • pieprz

Wykonanie:

Mięso myjemy, obsuszamy, posypujemy z każdej strony dokładnie solą, pieprzem, i oregano, obsmażamy na oleju na większym płomieniu z każdej strony w garnku nadającym się do piekarnika. Dodajemy liść laurowy, gałązki tymianku, zmiażdżony czosnek w łupince, przykrywamy szczelną pokrywką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C, pieczemy 50 minut na termoobiegu.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *