Prosty przepis na ciasto jabłkowe

Kulinaria

Wiecie co? Uwielbiam kruche ciasto z jabłkami i często piekę je jako deser.

Zrobienie kruchego ciasta wcale nie jest takie proste; trzeba użyć wielu składników i mieć dobrą umiejętność pieczenia. Jedyne, co trzeba zrobić, to zrobić kruche ciasto i pokroić je na małe plasterki.

Najważniejsze jest to, aby ciasto i kruchy placek przygotować oddzielnie. Gdy tylko ciasto będzie gotowe, włóż je do lodówki na 30 minut. Po upływie 30 minut wyjmij ciasto z lodówki i włóż je do piekarnika.

W międzyczasie przygotuj ciasto kruche i podziel je na 2 miski. Jedną miskę z ciastem włóż do mikrofalówki i podgrzewaj przez 15-20 sekund. Następnie włóż drugą miskę z ciastem do mikrofalówki i podgrzewaj przez kolejne 15-20 sekund.

Teraz wymieszaj oba ciasta razem i przelej do foremek na muffinki. Piec przez 25 minut w temperaturze 400 stopni F.

Pokrój ciasto na małe plasterki i podawaj z kruchym ciastem.

Wnioski:

Kruche ciasto z jabłkami to idealne połączenie owoców i ciasta. Jest zdrowe i pyszne. Dlaczego więc nie wypróbować tego przepisu i nie cieszyć się jego smakiem.

 

Kulinaria
Przepis na Sałatkę z Rukoli do Obiadu: Kulinarne Arkanum

Sałata rukola to niezwykły składnik kulinarny, który może nadać Twojemu obiadowi wyjątkowego smaku i świeżości. Jeśli jesteś miłośnikiem sałatek i szukasz inspiracji na obiadowy przysmak, to ten przepis na sałatkę z rukoli jest właśnie dla Ciebie. W tym artykule odkryjemy kulinarne tajemnice przygotowywania tej wyjątkowej sałatki. Sałatka z Rukoli – …

Kulinaria
Przepis na mleczne bułeczki

Jeśli marzą Ci się pyszne domowe bułeczki na weekendowe śniadanie, to ten przepis świetnie się w tej roli sprawdzi. Na mleczne bułeczki przepis to istne mistrzostwo świata. Wychodzą one mięciutkie, delikatne w smaku oraz pięknie się kroją. A do tego tak pięknie pachną i przede wszystkim – cieplutkie smakują najlepiej! …

Kulinaria
Chleb żytni na zakwasie

Chleb –  wielu osobom, a zwłaszcza tym z nieco starszych pokoleń kojarzy się w wielu przypadkach z dzieciństwem. Do dzisiaj wielu z nas z sentymentem wspomina aromat świeżego chleba, który podjadany był często nawet w drodze do domu. Dzisiaj ciężko znaleźć chleb, który nie zawiera chemii, ma idealnie chrupiącą skórkę, …