Najlepszy przepis na naleśniki z jabłkami

Kulinaria

Naleśniki to łatwy sposób na nakarmienie dużej grupy osób naraz, a do tego bardzo smaczny. Naleśniki z jabłkami to coś, co z pewnością przypadnie Ci do gustu. Zobaczmy, jak przygotować ten łatwy i pyszny przepis.

Składniki:

1 szklanka mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 jajka

½ szklanki mleka

½ łyżeczki ekstraktu z wanilii

¼ szklanki masła

3 jabłka

½ łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:

Roztopić masło na patelni, a następnie dodać do niego jabłka. Smaż je przez 7-8 minut, a następnie wyjmij. Posiekaj je i wymieszaj z pozostałymi składnikami.

Przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Rozdziel jajka i dodaj do mąki mleko, ekstrakt waniliowy, cynamon i jajka. Dodać pokrojone jabłka i wszystko dobrze wymieszać.

Rozgrzać patelnię i wlać do niej 1 łyżkę oleju. Wlać ciasto na patelnię i przykryć ją pokrywką na 5-6 minut.

Pokroić naleśnik i podawać na gorąco.

Wnioski:

Naleśnik z jabłkami to coś, co uwielbiają wszyscy i jest to ulubione danie dzieci i dorosłych. Mam nadzieję, że spodobał Ci się ten przepis na naleśniki z jabłkami i podzielisz się nim z członkami swojej rodziny.

 

Kulinaria
Przepis na Sałatkę z Rukoli do Obiadu: Kulinarne Arkanum

Sałata rukola to niezwykły składnik kulinarny, który może nadać Twojemu obiadowi wyjątkowego smaku i świeżości. Jeśli jesteś miłośnikiem sałatek i szukasz inspiracji na obiadowy przysmak, to ten przepis na sałatkę z rukoli jest właśnie dla Ciebie. W tym artykule odkryjemy kulinarne tajemnice przygotowywania tej wyjątkowej sałatki. Sałatka z Rukoli – …

Kulinaria
Przepis na mleczne bułeczki

Jeśli marzą Ci się pyszne domowe bułeczki na weekendowe śniadanie, to ten przepis świetnie się w tej roli sprawdzi. Na mleczne bułeczki przepis to istne mistrzostwo świata. Wychodzą one mięciutkie, delikatne w smaku oraz pięknie się kroją. A do tego tak pięknie pachną i przede wszystkim – cieplutkie smakują najlepiej! …

Kulinaria
Chleb żytni na zakwasie

Chleb –  wielu osobom, a zwłaszcza tym z nieco starszych pokoleń kojarzy się w wielu przypadkach z dzieciństwem. Do dzisiaj wielu z nas z sentymentem wspomina aromat świeżego chleba, który podjadany był często nawet w drodze do domu. Dzisiaj ciężko znaleźć chleb, który nie zawiera chemii, ma idealnie chrupiącą skórkę, …