Niecodzienne przepisy na codzienne dania

Roladki z piersi kurczaka z serem pleśniowym, fetą i brokułem

Pyszne i zdrowe roladki, które zachwycą smakiem najbardziej wybredne osoby. Danie to jest łatwe do przyrządzenia i nie powinno nam zająć więcej niż 60 minut. Idealnie nadaje się na obiad, oraz na różne przyjęcia.

Czas przygotowania: 1 godzina

Ilość porcji: 2 duże roladki

Składniki:

  • pierś z kurczaka (2 sztuki)
  • ser feta (2 kawałki)
  • ser pleśniowy (1 kawałek)
  • brokuł (4 różyczki)
  • przyprawa do kurczaka (1/2 łyżeczki)
  • papryka ostra (1/3 łyżeczki)
  • sól i pieprz (wedle uznania)

Sposób przyrządzenia:

  1. Filety z kurczaka, po umyciu rozbijamy przez folię i doprawiamy przyprawą do kurczaka i pieprzem.
  2. Gotujemy brokuł w osolonej wodzie przez 3 minuty. Po ostygnięciu kładziemy na filecie z kurczaka i dodajemy kawałek sera feta i sera pleśniowego.
  3. Zawijamy filet z kurczaka w roladkę, a następnie posypujemy dużą ilością ostrej papryki.
  4. Roladki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego na 1stopni pieca.
  5. Po około 35-minutach wyjmujemy i czekamy aż ostygną i możemy jeść. Smacznego.

Dodane dwa rodzaje serów w połączeniu z upieczonym mięsem z piersią kurczaka i brokułami tworzą niesamowitą kompozycję smaków. Nie da się tego opisać, trzeba samemu spróbować.

Dodaj komentarz