Żółty deser z ananasem

żółty deser z ananasem

Co potrzeba:

  • 1 świeży dojrzały ananas,
  • 2 łyżki miodu,
  • 400 g śmietany 30%
  • Skórka cytrynowa w syropie,
  • Liść mięty meksykańskiej lub kilka innej odmiany

Wykonanie:

Ananasa smażymy w miodzie według TEGO przepisu. Śmietanę ubijamy na sztywno, ale musicie uważać, żeby nie zaczęło robić się masło. Jeśli macie miętę meksykańską potnijcie 1 duży listek w słupki. Do szklaneczek dajemy kolejno: 1 łyżkę  śmietany, warstwę ananasa, którego nakładamy w ten sposób, żeby kawałki szeroką stroną były przytulone do szkła dookoła szklanki, a także, żeby warstwa ananasa leżała na śmietanie. Następnie nakładamy szeroką warstwę śmietany, ananasa, na górę dajemy dużego kleksa ze śmietany i dekorujemy skórką cytrynową i miętą.

Smacznego :))

 

One comment to “Żółty deser z ananasem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.