Ziemniaki w oregano

ziemniaki w oregano

Co potrzeba:

  • 5 ziemniaków średniej wielkości,
  • 2 łyżki oregano,
  • 4 duże ząbki czosnku,
  • Sól do smaku,
  • Olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy bez obierania  do miękkości, ale nie możemy  ich rozgotować. Wystudzone kroimy na pół, a następnie w cząstki ok. 1,5 cm grubości, dajemy na patelnię z olejem, dokładnie solimy i obsypujemy oregano. Olej  musi być na całej patelni. Bezpośrednio na olej dodajemy rozgniecione bez obierania ząbki czosnku. Obsmażamy z każdej strony do zrumienienia.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *