Ziemniaki smażone z rozmarynem

ziemniaki pieczone z rozmarynem

Co potrzeba:

  • 5 ziemniaków średniej wielkości,
  • 3 gałązki rozmarynu,
  • 4 duże ząbki czosnku,
  • Sól do smaku,
  • Olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie myjemy, bez obierania przekrajamy na połówki. Gotujemy do miękkości bez soli, ale musicie uważać, żeby się nie rozgotowały. Wystudzone dajemy na patelnię z olejem płaską powierzchnią do góry i dokładnie solimy. Olej musi być rozlany na całej patelni. Bezpośrednio na olej dodajemy rozgniecione bez obierania ząbki czosnku i rozmaryn. Ziemniaki obsmażamy z dwóch stron tak, żeby strona przekrojona była przyrumieniona.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *