Żeberka w marynacie

Żeberka w marynacie

Marynata sprawia, że żeberka rozpływają się w ustach

Co potrzeba:

  • 1,3-1,5 kg żeberek,
  • 3 łyżki oleju rzepakowego

Co potrzeba na marynatę:

  • 2 łyżki oleju rzepakowego,
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 1 płaska łyżka oregano,
  • 1 płaska łyżka tymianku,
  • 1 łyżeczka czubata czosnku granulowanego,
  • 1 pełna łyżka musztardy francuskiej

Wykonanie:

Składniki na marynatę mieszamy w misce. Mięso kroimy na kawałki tak, żeby każdy kawałek miał 2 kostki. przekładamy do miski z marynatą, mieszamy, żeby każdy kawałek mięsa pokrył się marynatą. Przykrywamy, wstawiamy na dobę do lodówki. Po tym czasie na blachę wlewamy 3 łyżki oleju, układamy żeberka, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 170°C, pieczemy 40 minut. Po tym czasie odwracamy, pieczemy 10 minut.
Smacznego :))

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *