Wafle przekładane masą krówkową

Wafle przekladane

Czasami jest tak, że macie ochotę na coś słodkiego, ale czas Wam nie pozwala, żeby coś upiec. Nie ma nic prostszego, niż przełożenie wafli gotową masą, jest to takie małe słodkie „co nieco” dla zapracowanych łasuchów.

Co potrzeba:

  • 1 paczka suchych wafli,
  • 1 puszka masy krówkowej (kajmak)

Wykonanie:

Pierwszy wafel smarujemy równomiernie 1/4 masy krówkowej, przykrywamy go drugim waflem, smarujemy 1/4 masy, przykrywamy go kolejnym, smarujemy i przykrywamy, aż do piątego wafla, którym przykrywamy czwarty posmarowany wafel. Na wafle dajemy papier do pieczenia lub folię, na to kładziemy deskę do krojenia, a na deskę coś cięższego, żeby wafle dobrze się docisnęły. Po kilku godzinach, kiedy wafle zmiękną, a masa dobrze je zwiąże, kroimy wafle w paski, a następnie każdy pasek po skosie na 3-4 kawałki.

Smacznego :))

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *