Truskawki ze śmietaną i cukrem

truskawki ze śmietaną i cukrem

Smak truskawek to smak późnej wiosny i wczesnego lata, który pozostaje w pamięci przez cały rok. Szkoda, ze nie da się najeść na zapas

Co potrzeba:

  • Truskawki,
  • Cukier trzcinowy,
  • Śmietana 18%

Wykonanie:

Truskawki płuczemy w ciepłej wodzie, osączamy na sicie i za pomocą małego nożyka wykrawamy szypułki, przekładając od razu truskawki do miseczek w takiej ilości, którą zamierzamy zjeść. Posypujemy cukrem i polewamy śmietaną. Truskawki w trakcie jedzenia możecie podziabać widelcem i wymieszać ze śmietaną, lub jeść w całości. Wybór należy do Was.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *