Tatar

10 1219.jpgw

W naszym domu „produkcją” najsmaczniejszego na świecie tatara zajmuje się mój mąż. Na tatara mięso musi być świeże i bardzo dobrej jakości, bez żyłek i błonek.

Co potrzeba:

  • 600 g wołowiny: polędwica wołowa, udziec wołowy-ligawa,
  • 4 małe cebule,
  • 5 mniejszych ogórków kiszonych,
  • maggi,
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu,
  • 4 żółtka

Wykonanie:

Mięso i 2 cebule mielimy na maszynce z sitkiem o dużych otworach, przekładamy do miski, dodajemy 2 cebule pokrojone bardzo drobno, ogórki pokrojone drobno, żółtka, pieprz. Mieszamy dokładnie, doprawiamy maggi i ewentualnie jeszcze odrobiną pieprzu. Tatar powinien być wyraźny w smaku.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *