Surówka z białej młodej kapusty z koperkiem i pietruszką

surówka z młodej kapusty z pietruszką i koperkiem

Lato ma to do siebie, że pojawia się ogrom młodych warzyw, z których powstają pyszne surówki. Nieodzownym składnikiem takich surówek jest młoda kapusta

Co potrzeba:

  • 1/2 główki kapusty,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • 3 łyżeczki soku z cytryny,
  • 1/2 łyżeczki soli

Wykonanie:

Kapustę kroimy w bardzo cienkie paseczki, przekładamy do miski. Dajemy resztę składników, dokładnie mieszamy i ugniatamy widelcem. Odstawiamy na 10 minut. Przed podaniem mieszamy.

Smacznego :))

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *