Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, porem i natką pietruszki

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, porem i natką pietruszki

Co potrzeba:

  • 500 g kiszonej kapusty,
  • 1 duża marchewka,
  • 1 por,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 4 łyżki oleju

Wykonanie:

Kapustę odciskamy z płynu, kroimy drobniej, przekładamy do miski. Dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę, pokrojonego w plasterki pora, posiekaną natkę pietruszki, dokładnie mieszamy. Dodajemy olej i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Jeżeli Wasza kapusta jest bardzo kwaśna, dodajcie trochę cukru. Pozostawiamy na 15 minut do przegryzienia się smaków.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.