Surówka z kapusty pekińskiej

surówka z kapusty pekińskiej

W tej surówce składnikami jest ogórek i pomidor, dlatego należy ją przygotować bezpośrednio przed jedzeniem, żeby ogórek nie zdążył zniszczyć witaminy C w pomidorze 🙂

Co potrzeba:

  • 1 mała lub 1/2 dużej kapusty pekińskiej,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 1/2 dużego ogórka,
  • 3 średnie pomidory,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • 1/2 łyżeczki soli

Wykonanie:

Kapustę pekińską kroimy drobno i dajemy do miski. Dajemy cytrynę i sól, mieszamy. Dodajemy pokrojonego ogórka  w ćwierćplasterki, pomidora pokrojonego w kawałki ( ja zawsze obieram ze skóry), koperek i dokładnie mieszamy.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *