Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą, porem, papryką i sosem winegret

Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą, porem, papryką i sosem winegret

Co potrzeba:

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej,
  • 1 por,
  • 1 duża żółta papryka,
  • 1 duża garść rukoli,
  • sos winegret z TEGO przepisu

Wykonanie:

Robimy sos winegret. Kapustę kroimy drobno, przekładamy do miski. Dodajemy pora pokrojonego w cienkie krążki, paprykę pokrojoną w cienkie paski, pokrojoną rukolę. Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy sos winegret, mieszamy jeszcze raz, odstawiamy na 10 minut. Przed podaniem jeszcze raz dokładnie mieszamy.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *