Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą, ogórkiem i szczypiorkiem z sosem winegret

Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą, ogórkiem i szczypiorkiem z sosem winegret

Pyszna surówka do obiadu i jako przekąska

Co potrzeba:

  • ½ małej kapusty pekińskiej,
  • 2 pełne garści rukoli,
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • 1 średni ogórek,
  • sos winegret

Wykonanie:

Robimy sos winegret według TEGO przepisu. Do miski kroimy kapustę pekińską, dodajemy pokrojoną rukolę, ogórka obranego ze skóry i pokrojonego w plasterki, posiekany szczypiorek, dokładnie mieszamy. Wszystko zalewamy sosem winegret, jeszcze raz dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *