Surówka z kapusty pekińskiej z porem, ogórkiem, rzodkiewką i papryką

Surówka z kapusty pekińskiej z porem, ogórkiem, rzodkiewką i papryką

Co potrzeba:

  • ½ małej kapusty pekińskiej,
  • 1 por,
  • 10 rzodkiewek,
  • 5 mniejszych ogórków gruntowych,
  • 1/2 dużej papryki czerwonej,
  • sól morska do smaku,
  • 1 łyżka oleju,
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

Wykonanie:

Pora kroimy w plasterki, dajemy do miski, posypujemy zmieloną solą morską, dodajemy pokrojoną drobno kapustę pekińską, obranego ogórka pokrojonego w plasterki, rzodkiewkę pokrojoną w plasterki, paprykę pokrojoną w paski. Polewamy całość olejem i sokiem z cytryny, dokładnie mieszamy, doprawiamy w razie potrzeby jeszcze solą. Sałatkę zostawiamy na 10 minut, a przed podaniem jeszcze raz mieszamy.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *