Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, papryką, koperkiem i szczypiorkiem

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, papryką, koperkiem i szczypiorkiem

Co potrzeba:

  • ½ małej kapusty pekińskiej,
  • ½  dużej czerwonej papryki,
  • 2 duże pomidory (ja ściągam zawsze skórę),
  • 1 łyżka posiekanego drobnego szczypiorku,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • ½ czosnku granulowanego,
  • sól morska do smaku

Wykonanie:

Do miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną w drobne paski, pomidory, które kroimy najpierw na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę na 6 kawałków, paprykę pokrojoną na mniejsze paski, posiekany szczypiorek i posiekany koperek, mieszamy, dodajemy sok z cytryny, czosnek granulowany, mieszamy, doprawiamy solą morską. Zostawiamy na 15 minut do przegryzienia się smaków.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *