Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i liśćmi czosnku

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i liśćmi czosnku

Liście czosnku można wykorzystać jako dodatek do sałatek, mają doskonały aromat i doskonale komponują się smakowo w warzywami

Co potrzeba:

  • 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej,
  • 6 liści czosnku (25-30 cm),
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 1 duża czerwona papryka,
  • 1 łyżka oleju czosnkowego

Wykonanie:

Do miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną drobno, liście czosnku pokrojone w cienkie paseczki, posypujemy solą, polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy pokrojoną paprykę, polewamy olejem czosnkowym, mieszamy, odstawiamy na 20 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.

Smacznego :))

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *