Skrzydełka z kurczaka po tajsku

skrzydełka po tajsku

Co potrzeba:

  • 1 kg skrzydełek,

Co potrzeba na marynatę:

  • 1 łyżka oleju sezamowego,
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego,
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 1 łyżeczka curry w proszku,
  • 1 łyżeczka chili w proszku,

Wykonanie:

Składniki na marynatę mieszamy w misce. Przekładamy skrzydełka do miski i wszystkie dokładnie pokrywamy marynatą. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie Skrzydełka przekładamy na blachę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170° C na 35 minut na termoobieg. Następnie odwracamy na drugą stronę i pieczemy jeszcze 10 minut.

Smacznego :))

2 Comments
  1. Mam olej sezamowy i za nic w świecie nie mogę go wykończyć, nie podchodzi mi smakowo choć sezam uwielbiam.
    Skrzydełka prezentują się znakomicie. 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *