Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą, rukolą, pietruszką i pomidorem

Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą, rukolą, pietruszką i pomidorem

Co potrzeba:

  • ½ średniej kapusty pekińskiej,
  • 3 większe pomidory,
  • 1 serek feta (200 g),
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
  • 1 garść rukoli,
  • 2 szczypty soli,
  • 1 łyżka oleju

Wykonanie:

Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki, dajemy do miski, posypujemy solą i polewamy sokiem z cytryny. Dodajemy pomidory pokrojone w kawałki, posiekaną grubo rukolę, posiekaną natkę pietruszki, ser feta pokrojony w kostkę, olej. Wszystko razem dokładnie mieszamy, zostawiamy do przegryzienia na 15 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy, próbujemy, czy jest wystarczająca ilość soli.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *