Surówka pekińska z sosem winegret

0 143w

Co potrzeba:

  • ½ średniej kapusty pekińskiej,
  • 10 cm zielonego ogórka,
  • 5 cm pora,
  • 1 duża papryka czerwona,
  • Sos winegret przepis TUTAJ

Wykonanie:

Połówkę kapusty pekińskiej przekrajamy wzdłuż na trzy pasy i szatkujemy drobno. Ogórka ze skórą myjemy, przekrajamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie plasterki. Pora czyścimy, przekrajamy wzdłuż na pół  i kroimy w cieniutkie plasterki. Wszystko razem mieszamy. Dolewamy sos winegret i dokładnie mieszamy. Sałatka powinna chwilę postać, aż warzywa przejdą sosem.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *