Pstrąg smażony z pieprzem cytrynowym

Pstrąg smażony z pieprzem cytrynowym

Co powiecie na pysznego pstrąga z chrupiącą skórką? Ten właśnie taki jest.

Co potrzeba:

  • 2 pstrągi patroszone;
  • sól,
  • pieprz cytrynowy,
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Pstrągi płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą, kroimy na dwie, mniej więcej równe części, w ten sposób, żeby jedna część miała ogon, druga głowę. Oprószamy dokładnie solą i pieprzem cytrynowym, układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy na średnim płomieniu najpierw z jednej strony, a kiedy ryby zaczną robić się złotawe, odwracamy na drugą stronę. Potem robimy to jeszcze raz, aż dobrze się obsmażą. Gotowe ryby przekładamy na talerz.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *