Pstrąg pieczony z masłem, pietruszką i rozmarynem

Pstrąg pieczony z masłem, pietruszką i rozmarynem

Co potrzeba:

  • 2 wypatroszone pstrągi,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 gałązki rozmarynu,
  • sól,

Wykonanie:

Pstrągi myjemy pod bieżącą wodą, nacieramy solą w środku i na zewnątrz. Do środka każdego wkładamy po łyżce masła, pietruszki i gałązce rozmarynu. Postarajcie się to zrobić równomiernie. Spinamy brzuszki specjalną szpilką, układamy każdą rybę osobno na kawałku folii aluminiowej posmarowanej masłem, zawijamy. Tak przygotowane pakieciki układamy na blachę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C, pieczemy 15 minut na termoobiegu. Po tym czasie uchylamy folię, żeby para uchodziła swobodnie i pieczemy jeszcze 15 minut.

Smacznego :))

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *