Przekąski na krakersach

Doskonale sprawdzają się na wszystkich imprezach i przyjęciach. Łatwe i szybkie w wykonaniu, wypełnione Waszymi ulubionymi dodatkami. U mnie znikają bardzo szybko

Co potrzeba:

  • Krakersy w ilości zależnej od apetytów i ilości gości,
  • Serek kanapkowy ziołowy (ja często używam Goldessa ziołowa),
  • Konserwa rybna w oleju,
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • Czerwona cebulka do dekoracji,
  • Oliwki do dekoracji,
  • Czerwona papryka do dekoracji,
  • Rzodkiewka do dekoracji,
  • sałata

Wykonanie:

Na krakersach układamy po kawałku sałaty, która uchroni je przed namakaniem. Do blendera dajemy 4 jajka ugotowane na twardo, rybę bez oleju, blendujemy na gładką masę, przekładamy do szprycy lub do woreczka. W ten sposób mamy przygotowaną masę do krakersów. W woreczku obcinamy rożek robiąc małej wielkości otwór, przez który wyciskamy masę na krakersy. Serek mieszamy łyżeczką do spulchnienia, przekładamy do szprycy lub woreczka, postępujemy podobnie, jak z masą rybną. Na krakersy z sałatą i wyciśniętym serkiem lub masą rybną układamy czerwoną paprykę pokrojoną w paski, oliwki przekrojone na połówki lub plasterki, cebulkę pokrojoną w cienkie półksiężyce, rzodkiewkę i inne nie wymienione dodatki, które chcecie mieć na przekąskach.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.