Podudzia kurczaka pieczone w pomidorach z ziołami

Podudzia kurczaka pieczone w pomidorach z ziołami

Co potrzeba:

  • 15 dużych podudzi,
  • 1 puszka pomidorów,
  • 1 duży por,
  • 3 łyżki posiekanej bazylii świeżej lub mrożonej,
  • czosnek granulowany,
  • ostra papryka,
  • przyprawa typu Kucharek

Wykonanie:

Robimy sos: pomidory kroimy drobno, dodajemy bazylię i pokrojony w krążki por, mieszamy. Podudzia myjemy, odsączamy z wody, posypujemy obficie z każdej strony Kucharkiem, czosnkiem granulowanym, ostrą papryką, układamy ciasno na blasze lub dużej, wysokiej patelni, polewamy przygotowanym sosem z pomidorów, bazylii i pora. Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C pieczemy 30 minut. Po tym czasie podudzia odwracamy dając sos pod spód, pieczemy 15 minut, następnie ponownie odwracamy i pieczemy jeszcze 15 minut.

Smacznego :))

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *