Piankowy sernik z brzoskwiniami

Fantastyczny, lekki, piankowy sernik na zimno. Robię go w tortownicy o średnicy 26 cm

Co potrzeba:

  • 3 galaretki
  • 5 serków homogenizowanych waniliowych 150 g
  • 1 puszka brzoskwiń

Wykonanie:

Brzoskwinie kroimy na drobniejsze kawałki, przekładamy na sitko do odsączenia. 2 galaretki rozpuszczamy według przepisu na torebce, zostawiamy do lekkiego ścięcia. Kiedy galaretka jest lekko ścięta miksujemy ją razem z serkami do dokładnego połączenia, a następnie wylewamy do tortownicy. Na wierzchu układamy równomiernie brzoskwinie, które częściowo opadną. Tortownicę wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy pozostałą galaretkę według przepisu na torebce, a kiedy zacznie się lekko ścinać, wylewamy ją na sernik. Całość wkładamy ponownie do lodówki do całkowitego ścięcia.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *