Makaron z pieczarkami, boczkiem i cukinią

Makaron z pieczarkami, boczkiem i cukinią

Co potrzeba:

  • 1 średnia cukinia,
  • Przyprawa gyros,
  • 300 g boczku surowego wędzonego,
  • 800g pieczarek,
  • 200g ugotowanego makaronu,
  • 3 łyżki oleju do smażenia

Wykonanie:

Cukinię smażymy z przyprawą gyros według TEGO przepisu. Boczek kroimy w bardzo cienkie plastry, obieramy pieczarki i kroimy na większe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i dajemy boczek. Smażymy na rumiano na większym płomieniu, często mieszamy i odwracamy, żeby się nie spiekł. Przekładamy bez tłuszczu do miski. Na patelnię z tłuszczem dajemy pieczarki, smażymy na dużym płomieniu. Jeśli płyn odparuje jeszcze chwilę obsmażamy. Do gotowych pieczarek dajemy ugotowany makaron i smażymy 3-4 minuty cały czas mieszając. Dokładamy boczek i cukinię. Smażymy 4-5 minut.

Smacznego :))

 

2 comments to “Makaron z pieczarkami, boczkiem i cukinią”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.