Makaron z boczkiem i pieczarkami

Makaron z boczkiem i pieczarkami

Co potrzeba:

  • 4 garście makaronu drobne nitki,
  • 200 g boczku surowego wędzonego,
  • 500 g pieczarek,
  • pieprz do smaku,
  • 1 łyżka margaryny do smażenia

Wykonanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, przelewamy na sitko, przepłukujemy zimna wodą, zostawiamy do obcieknięcia. Boczek podsmażamy na roztopionej margarynie na małym płomieniu, żeby się lekko wytopił, a nie przypiekł. Gotowy boczek bez tłuszczu przekładamy do miski. Na patelni po boczku na dużym płomieniu podsmażamy pieczarki pokrojone na średnie kawałki. Do podsmażonych pieczarek przekładamy podsmażony boczek i ugotowany makaron, mieszamy i podsmażamy całość na średnim płomieniu 3-4 minuty, doprawiamy pieprzem.

Smacznego :))

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *