Fasolka szparagowa z chorizo i pieczarkami

Fasolka szparagowa z chorizo i pieczarkami

Co potrzeba:

  • 150 g kiełbasy chorizo,
  • 600 g fasolki szparagowej,
  • 800 g pieczarek,
  • olej do smażenia,
  • sól,
  • pieprz

Wykonanie:

Fasolce szparagowej obcinamy końce, płuczemy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, dajemy na sitko do obcieknięcia. Na patelnię z 2 łyżkami oleju układamy plasterki chorizo, smażymy do zrumienienia na średnim płomieniu, przekładamy bez tłuszczu na talerz. Na tą samą patelnię dajemy pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki, smażymy do delikatnego zrumienienia. Pod koniec smażenia dajemy szczyptę soli i ½ płaskiej łyżeczki pieprzu. Do usmażonych pieczarek dajemy z powrotem chorizo i ugotowaną fasolkę, mieszamy, smażymy 2-3 minuty na średnim płomieniu. W razie potrzeby jeszcze doprawiamy.

Smacznego :))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *